camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

Radar Klassiek 

Liefde en dood. De concerten van de week

Liefde en dood die in één kamer slapen: daar moet wel hommeles van komen. Ook voor een fikse portie romantiek zit u goed deze week, met de integrale strijkkwartetten van Schumann.

zaterdag 30 juli 2022 om 3.25 uur

Cupid & Deathrr

1Cupid & Death

5/8 in Concertgebouw Brugge

Het MA-Festival, dat van 5 tot 14 augustus loopt, opent met Engels ­drama: Cupido en de Dood brengen ­samen de nacht door in dezelfde ­herberg. Daarbij raken hun pijl en boog verwisseld. Het gevolg: Cupido doodt jonge geliefden, terwijl de Dood de ­ouderen en zieken doet herleven en ­vijanden elkaar in de armen laat vliegen. Deze 17de-eeuwse masque wordt tot ­leven gebracht door het Ensemble ­Correspondances.

2Missa miniatura

6/8 in Concertgebouw Brugge

Als u dan toch in Brugge bent, kunt u net zo goed nog even blijven: ­Elina Albach en ensemble Continuum brengen een intieme versie van Bachs Mis in b, een complex en monumentaal werk met expressieve aria’s en een waaier aan stijlen. Continuum brengt het met zeven instrumentalisten en zes zangers.

3Quatuor Hermès

2-3/8 in Abdij van Stavelot

Het gebeurt niet zo vaak dat het opus 41 van Robert Schumann – drie strijkkwartetten – in één avond worden gespeeld. Quatuor Hermès gaat de ­uitdaging aan om deze intense werken, Schumanns antwoord op zijn voor­gangers Haydn, Mozart, Beethoven, Schubert en Mendelssohn, integraal te brengen. vdbv

Aangeraden

Niet te missen