Foto:  AFP

Nathan Van Hooydonck verlaat Tour de France door familiale omstandigheden

Jumbo-Visma staat op het punt om de gele trui, groene trui en bollentrui definitief te winnen, maar op de voorlaatste dag van de Tour de France is er ook een domper op de feestvreugde. Na Primoz Roglic en Steven Kruijswijk zal ook Nathan Van Hooydonck Parijs niet halen, zo maakte de ploeg zaterdagochtend bekend. Onze landgenoot is omwille van familiale omstandigheden vroeger naar huis vertrokken.

Van Hooydonck was tijdens de Tour een belangrijke pion in de ploeg die op het punt staat om de gele, groene en bollentrui te veroveren. Hij verrichtte meermaals berenwerk voor kopmannen Jonas Vingegaard en Wout van Aert. Vrijdag kwam hij in de op twee na laatste etappe van de Tour nog lachend over de streep naast Van Aert.

Jumbo-Visma zal door het afhaken van Van Hooydonck met slechts vijf renners Parijs bereiken, als er geen ongelukken meer gebeuren. Naast Vingegaard en Van Aert zijn dat Tiesj Benoot, Sepp Kuss en de ritwinnaar van vrijdag, Christophe Laporte. Primoz Roglic verscheen niet meer aan de start van de vijftiende etappe, in diezelfde rit brak Steven Kruijswijk zijn sleutelbeen.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden
Niet te missen