Foto:  AS Media

Drama bij kanovaren op Veluwemeer: meisje (7) gered, maar moeder, vader en zusje (5) dood aangetroffen

Een Duitse man en vrouw en hun 5-jarige dochtertje hebben een kano-ongeluk op het Veluwemeer in Nederland donderdag niet overleefd. Hun 7-jarige dochtertje kon zich vastklampen aan een boei, zij ligt in het ziekenhuis.

Het Duitse gezin kwam donderdagmiddag in de problemen tijdens het kanovaren op het meer nabij Amsterdam. De hulpdiensten werden omstreeks 15 uur op de hoogte gebracht, en vonden al snel een 7-jarig meisje dat zich vastklampte aan een boei. Zij werd naar een nabijgelegen ziekenhuis gebracht, waar ze zich nog steeds bevindt.

Rond 15.40 uur werd ook het lichaam van de moeder gevonden en uit het water gehaald bij het eiland De Ral. Er werd nog geprobeerd om de vrouw te reanimeren, maar dat mocht niet meer baten.

Donderdagavond omstreeks 22 uur werd na een zoektocht met onder meer helikopters, reddingsboten, en sonaruitrusting – waarmee gekeken kan worden of een lichaam zich onder water bevindt – ook de vader dood aangetroffen.

Ook vijfjarig meisje dood teruggevonden

Een tweede kind, een vijfjarig meisje, was donderdag nog vermist. Er vond vrijdag een speurtocht plaats, die in de loop van de voormiddag zoals gevreesd leidde tot de vondst van het levenloze lichaam van het meisje.

De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval. Het is nog onduidelijk hoe het gezin in moeilijkheden kwam. Aangenomen wordt dat ze één kano hebben gehuurd, en dat die door onbekende reden water heeft gemaakt, ‘bijvoorbeeld door een snellere boot die langs kwam varen’, of dat de kano is omgeslagen. De gezinsleden droegen geen reddingsvesten.

Bron: De Telegraaf, Belga

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig

Aangeboden door onze partners
Aangeraden
Niet te missen