Foto:  reuters

‘Het gaat heel goed met mij’, tweet Biden na zijn positieve coronatest

De Amerikaanse president Joe Biden is besmet met het coronavirus. De 79-jarige heeft ‘zeer milde symptomen’. Dat heeft het Witte Huis donderdag bekendgemaakt. ‘Mensen, het gaat heel goed met mij’, tweette hij zelf wat later, en zei het erg druk te hebben.

De Democraat is begonnen met de inname van Paxlovid, de anticoronapil van Pfizer, en zal in isolatie gaan in het Witte Huis tot hij weer negatief test. Dat zei Karine Jean-Pierre, de woordvoerder van het Witte Huis. Ze voegde daaraan toe dat de president zijn twee boosterdosissen heeft gekregen en zijn volledige takenpakket zal blijven uitvoeren.

Het Witte Huis heeft beloofd dagelijks verslag uit te brengen over de gezondheid van Biden, de oudste president ooit in de VS. Hij werd bij een medisch onderzoek in november vorig jaar nog ‘robuust en fit’ bevonden. De president had donderdag nog een trip naar Pennsylvania op het programma staan en een naar Florida volgende maandag. Op de tweet die Biden zelf verstuurde, was een foto te zien van Biden aan een bureau in het Witte Huis, met een pen in de hand en zijn smartphones op de tafel.

In de VS worden momenteel ongeveer 130.000 nieuwe gevallen van covid-19 per dag geregistreerd, al is dat cijfer volgens experts een zware onderschatting. Ook het aantal ziekenhuisopnames neemt toe. De zeer besmettelijke subvariant BA.5 van omikron is dominant in het land en goed voor zo’n 80 procent van de gevallen.Bron: belga

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden
Niet te missen