Foto: Jonas Roosens/anp
Restaurant

The Jane en Hof Van Cleve bij vijftig beste restaurants ter wereld

Het Deense restaurant Geranium is uitgeroepen tot het beste restaurant ter wereld. In de top vijftig staan twee Belgische zaken, The Jane en Hof Van Cleve.

Het is de eerste keer dat het Antwerpse restaurant The Jane van Nick Bril in The world’s 50 best staat, en meteen op de 23ste plaats, wat zelfs hoger is dan Hof Van Cleve van Peter Goossens, op plek 27. Die laatste is al jarenlang een vaste waarde in deze wedstrijd, The Jane had nog nooit hoger gescoord dan de 54ste plaats. Vorig jaar werd The Jane 66ste, Hof van Cleve 36ste.

De awardshow werd maandagavond live uitgezonden vanuit Londen. The world’s 50 best restaurants bestaat al sinds 2002 en de prijzen worden toegekend door 1.080 onafhankelijke culinaire experts, gaande van koks, culinaire journalisten tot restauranthouders.

Op de eerste plaats heeft al heel vaak het Deense Noma gestaan, maar deze keer is de eer voor een andere Deense zaak, Geranium van chef Rasmus Kofoed. Op de tweede plaats staat Central in Lima en op de derde plaats Disfrutar in Barcelona.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig

Aangeboden door onze partners
Aangeraden
Niet te missen