Foto:  Marc Herremans

Brussels Airlines schrapt 527 extra vluchten in juli en augustus

Brussels Airlines schrapt nog eens 527 vluchten in de zomervakantie, bovenop de 148 vluchten die eerder al werden afgelast. Het bedrijf wil zo de werkdruk verlagen en verdere stakingen vermijden.

Voor het sociale overleg dat vandaag plaatsvond bij Brussels Airlines had Olivier Van Camp van de socialistische vakbond nogmaals een extra inspanning van de luchtvaartmaatschappij geëist: ‘We verwachten dat de directie een aantal vluchten schrapt tijdens de maanden juli en augustus. We zien dat als enige oplossing om de werkdruk te verlagen.’

‘We weten dat er in die twee maanden ongeveer 12.000 vluchten plaatsvinden. We moeten bekijken wat er is qua werkkracht versus het aantal vluchten dat moet worden uitgevoerd, en daartussen moet een evenwicht worden gevonden, zodat beide partijen tevreden zijn met het resultaat’, verklaarde Van Camp.

6 procent vluchten geschrapt

Brussels Airlines schrapt nu alles bij elkaar bijna 700 vluchten in de zomervakantie. Het gaat om 372 vluchten in juli en 303 in augustus. Dat komt overeen met 6 procent van ons vluchtschema’, zegt woordvoerster Maaike Andries. Of dat volstaat voor de vakbonden, moet nog blijken, maar volgens het bedrijf is er nu geen marge meer. ‘Nog meer vluchten schrappen, is commercieel onmogelijk.’

Piloten en cabinepersoneel van Brussels Airlines staakten eind juni al om maatregelen te eisen voor een lagere werkdruk. De vakbonden dreigden vorige week met nieuwe acties, waarna werd afgesproken om met ceo Peter Gerber rond de tafel te zitten over maatregelen om de werkdruk deze zomer al te verlagen.

Bron: Belga

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden
Niet te missen