Foto:  EPA-EFE
Tour de France

Politie valt vlak voor Tourstart binnen bij wielerploeg Bahrain Victorious

Bahrain Victorious blijft het doelwit van de politie. Na eerdere huiszoekingen maandag bij renners en staf thuis is de Deense politie donderdagmorgen, in alle vroegte, binnengevallen in het hotel van het team in de Deense hoofdstad Kopenhagen. Daar vindt vrijdag de ‘Grand Départ’ van de Tour de France plaats.

Om 5.30 uur werden de renners, met daarbij onze landgenoot Dylan Teuns, door de Deense politie uit hun bed gelicht op vraag van de Franse autoriteiten. Alle kamers en wagens werden doorzocht. Het team verleende alle medewerking. ‘Maar er werd niets gevonden’, deelde Bahrain Victorious mee.

Vorig jaar kreeg de ploeg tijdens de Tour ook al het bezoek van de Franse politie. Die wilde toen trainingsdocumenten van de renners kunnen inkijken.

Voor de komende Tour selecteerde Bahrain Victorious, naast Dylan Teuns, deze renners: de Italiaan Damiano Caruso, de Pool Kamil Gradek, de Australiër Jack Haig, de Slovenen Matej Mohoric en Jan Tratnik, de Spanjaard Luis Leon Sanchez en de Brit Fred Wright.

Bron: Belga

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig

Aangeboden door onze partners
Aangeraden
Niet te missen