Wie zijn die beruchte Amerikaanse rechters die abortus illegaal willen maken?

Al tien conservatieve staten in de VS hebben abortus verboden. Ze deden dat luttele uren nadat het Amerikaanse Hooggerechtshof het arrest Roe v. Wade ongedaan had gemaakt. De verantwoordelijke rechters van het Supreme Court worden nu uitgespuwd door progressief Amerika, maar wie zijn ze? Kijk mee in bovenstaande video.

Het Hooggerechtshof bestaat uit negen rechters. Vijf conservatieve hoge rechters stemden voor de afschaffing van het federale recht op abortus: Clarence Thomas, Samuel Alito, Neil Gorsuch, Brett Kavanaugh en Amy Barrett. Die laatste drie werden door oud-president Donald Trump voorgedragen.

De gematigd conservatieve opperrechter van het Hooggerechtshof, John Roberts, stemde voor het handhaven van de abortuswetten in Mississippi, maar hij sloot zich niet aan bij de meerderheid om het hoeksteenprecedent Roe v. Wade helemaal overboord te gooien.

De progressievere rechters Stephen Breyer, Sonia Sotomayor en Elena Kagan stemden tegen de afschaffing van het federale recht op abortus.

Het Hooggerechtshof is historisch onpopulair en dat is voelbaar:

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden