Foto:  Belga
Wielrennen

Wout van Aert geeft forfait voor BK op de weg

Wout van Aert zal zondag niet starten in het BK wielrennen op de weg in Middelkerke. De uittredend kampioen heeft vorig weekend tijdens een training in Tignes zijn knie gestoten aan zijn stuur en dat gaf de voorbije dagen nog lichte irritatie, meldt zijn ploeg Jumbo-Visma. Eerder paste hij al voor het BK tijdrijden van donderdag, omdat hij nog op stage vertoeft.

Met volgende week vrijdag de start van de Ronde van Frankrijk, doet Wout van Aert (27) het tot en met zondag rustig aan. Bij de start in Kopenhagen is de zesvoudig ritwinnaar in de Tour gewoon van de partij, benadrukt zijn ploeg.

‘Ik vind het erg jammer’

Van Aert doet met pijn in het hart afstand van de nationale titel, maar wil met het oog op de Tour het risico vermijden dat de blessure volgende week opspeelt. ‘Ik vind het erg jammer dat ik mijn trui niet kan verdedigen. Ik zou nooit zomaar passen voor een BK. Ik vind het ook jammer dat ik het tijdrijden moest missen omdat het gewoon niet in de planning paste. Maar als ik de Tour niet in het gedrang wil brengen, is dit het verstandigste besluit.’

Tiesj Benoot, Nathan Van Hooydonck en Tosh Van der Sande zullen in de Belgische titelstrijd de kleuren van Team Jumbo-Visma vertegenwoordigen.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig

Aangeboden door onze partners
Aangeraden

 

Niet te missen