camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

autoindustrie

Grote Ford-fabriek in Duitsland moet dicht

donderdag 23 juni 2022 om 3.25 uur

 Ford

De Amerikaanse autobouwer Ford heeft voor de toekomstige productie van elektrische wagens in Europa de voorkeur gegeven aan zijn fabriek in het Spaanse Valencia ten nadele van zijn site in het Duitse Saarlouis. De productie in de fabriek in Duitsland zal ­tegen het midden van dit decennium stopgezet worden.

Ford geeft te kennen dat het bedrijf in Europa onderhandelingen zal starten met de vakbonden over een ‘significant’ banenverlies in zijn Europese fabrieken, omdat voor de bouw van elektrische wagens minder mankracht nodig is.

‘We zullen minder werk­nemers nodig hebben voor de bouw van onze elektrische ­modellen’, zegt Stuart Rowley, topman van Ford Europe. ‘We moeten onze industriële operaties reorganiseren.’

De Duitse fabriek van Saarlouis, waar vandaag 4.600 mensen werken, zal tot 2025 de ­Focus blijven bouwen, maar Ford heeft geen plannen om er ­nadien nog andere modellen te fabriceren.

De autobouwer heeft investeringen van 2 miljard euro ­gepland voor de bouw van ­elektrische wagens in zijn ­belangrijkste Europese fabriek in Keulen. (belga)

Aangeraden

Niet te missen