Foto: ap

Acteur Bill Cosby schuldig aan seksueel misbruik 16-jarige

De 84-jarige komiek en acteur Bill Cosby heeft in 1975 een tiener misbruikt in de Playboy Mansion in Los Angeles. Dat heeft een jury dinsdag (lokale tijd) geoordeeld in een rechtbank in de Amerikaanse staat Californië.

De Amerikaanse acteur Bill Cosby is schuldig bevonden aan het seksuele misbruik van een zestienjarig meisje. De feiten speelden zich af in 1975. Het slachtoffer, Judy Huth, krijgt een schadevergoeding van 500.000 dollar (475.000 euro). De acteur zou volgens het slachtoffer haar hand hebben gepakt en die hebben gebruikt om mee te masturberen. Huth was destijds 16 jaar oud, Cosby 37.

Cosby was niet aanwezig op de rechtszaak en ontkent de beschuldiging. In een video die in de rechtbank werd getoond liet de acteur weten dat hij zich Huth niet kan herinneren.

In 2018 werd Cosby veroordeeld tot een gevangenisstraf van tussen de drie en tien jaar voor het drogeren en misbruiken van Andrea Constand. De acteur werd in 2021 vrijgelaten toen het hooggerechtshof van Pennsylvania oordeelde dat het proces oneerlijk was verlopen. Cosby had op dat moment twee jaar effectief in de gevangenis gezeten.

Naast Constand hebben nog tientallen andere vrouwen Cosby van seksueel misbruik beschuldigd, maar de zaak van Constand was de enige die niet verjaard was en tot een rechtszaak kwam. Verjaring speelde in de civiele zaak van Huth tegen Cosby geen rol.

Bron: Reuters

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden