Foto:  Isosport
Kalender

Voetbalseizoen trapt af met Standard-Gent en Club Brugge-Genk

De hoogste nationale voetbalklasse kent haar kalender voor het volgende seizoen. De openingswedstrijd is Standard-Gent, Club Brugge krijgt al meteen KRC Genk op bezoek.

Standard - Gent is de opener van de competitie op vrijdagavond 22 juli, op zondag 24 juli neemt Club Brugge het in eigen huis op tegen KRC Genk.

De eerste ‘Super Sunday’ vindt plaats in het weekend van 4 november, met Genk - Charleroi, de Slag om Vlaanderen tussen Gent en Club Brugge en de topper tussen Antwerp en Anderlecht.

Druk programma

De kalender van de Jupiler Pro League is goed gevuld, omdat van 21 november tot en met 18 december de wereldbeker in Qatar plaatsvindt. Gevolg is dat de heenronde van eerste klasse al afgewerkt zal zijn half november, vlak voor het WK dus. Hetzelfde geldt voor de groepsfases van de Europese competities. Een winterstop is er daardoor ook nauwelijks: na het kerstvoetbal zullen clubs alleen het weekend van Nieuwjaar vrij zijn.

De reguliere competitie eindigt na 34 speeldagen in het weekend van 21 april 2023. De finale van de Beker van België wordt een week later gespeeld, net als de eerste speeldag van de Champions en Europe Play-offs. Uiterlijk op 4 juni 2023 (zesde en laatste speeldag van de play-offs) is de kampioen bekend. De kalender van de play-offs wordt op 24 juni 2023 bekendgemaakt.

1B wordt Challenger Pro League

Tijdens de voorstelling van de kalender van het nieuwe seizoen heeft de Pro League ook bekendgemaakt dat de tweede divisie van het Belgische voetbal van naam verandert. Vanaf het seizoen 2022-2023 zal die niet meer als 1B Pro League door het leven gaan, maar wel als de Challenger Pro League.U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig

Aangeboden door onze partners
Aangeraden

 

Niet te missen