Foto:  REUTERS

Memphis Depay maakt fout tegen Polen goed en redt Nederland in de slotfase

Memphis Depay heeft zijn penaltymisser tegen Polen helemaal goed gemaakt. In het Nations League-duel tegen Wales leek de wedstrijd te eindigen op een 2-2 gelijkspel, tot invaller Depay Oranje alsnog de drie punten schonk.

Louis van Gaal koos voor Noa Lang in een vrije rol, ook Antwerp-target Vincent Janssen begon in de basis. Op het kwartier was Lang zijn moment gekomen. Hij had eerst nog geluk in zijn controle nodig, maar wat hij daarna deed was typisch Noa Lang. Met een korte kap zette hij twee verdedigers in de wind, waarna hij de bal keihard tegen de netten knalde (1-0). Lang waande zich even koning in De Kuip.

Iets later maakte Cody Gakpo er zelfs 2-0 van, maar nog geen drie minuten later stond het alweer 2-1. De tweede helft was een maat voor niets, tot de knotsgekke slotfase. Tyrell Malacia gaf in de slotfase een strafschop weg door veel te bruusk het duel in te gaan. Gareth Bale zette die feilloos om. Nederland leek punten te gaan verliezen, tot Memphis Depay de bal alsnog tegen de nette kopte. Nederland komt met de schrik vrij en behaalt tien op twaalf in de Nations League. Toch was het weer bibberen voor Van Gaal en co.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden