Foto:  Isosport
Voetbal

Union ‘verbijsterd’ dat Mazzu contract verbrak met ‘wet van ‘78’

Felice Mazzu (56) heeft zijn contract bij Union SG opgezegd met de Wet van ‘78. Dat heeft de nieuwe coach van RSC Anderlecht dinsdag laten weten aan zijn (ex-)club. Bij Union zijn ze niet opgezet met de manier van werken van zowel Mazzu als Anderlecht. Dat schrijven de Brusselaars dinsdagavond in een persbericht.

Er werd dit weekend druk onderhandeld tussen (vertegenwoordigers van) Mazzu en de Anderlecht-top. Zaterdag lekte er zelfs een foto uit van Mazzu met Anderlecht-bazen Wouter Vandenhaute en Peter Verbeke in restaurant Ogst in Hasselt. Toen al was een deal nakend, intussen is er een akkoord: Mazzu wordt de nieuwe coach bij de recordkampioen.

Anderlecht maakt de komende dagen werk van de rest van de technische staf. Mazzu zou verschillende getrouwen meenemen vanuit het Dudenpark. De namen van Laurent Deraedt (keeperstrainer), Sandro Salamone (videoanalist) en Thibaut Meyer (fysiektrainer) werden al genoemd en paars-wit bekijkt het nu om alles contractueel te regelen. Zijn T2 zou dan weer overkomen van zijn ex-club Charleroi: Samba Diawara moet Mazzu’s rechterhand worden.

‘Felice Mazzu heeft ons laten weten zijn contract bij Union op te zeggen bij de wet van 3 juli 1978’, klinkt het in een persbericht van de vicekampioen. ‘De club werd afgelopen dagen ingelicht door haar coach dat hij in gesprek was met RSC Anderlecht. Tot een overeenkomst tussen beide clubs kwam het echter niet. Vandaag liet de coach ons weten zijn opzeg te geven.’

‘De club is verbijsterd door deze manier van handelen van zowel haar coach als van de recordkampioen. We bekijken nu welke juridische stappen er kunnen ondernomen worden. Tot slot wil de hele Union-familie Felice Mazzu bedanken voor de afgelopen 2 jaar waarin de promotie en een fantastische tweede plaats werden behaald.’

De wet van ‘78 zegt dat een sportbeoefenaar (of in dit geval coach) de verbintenis met zijn club eenzijdig mag opzeggen. Dat contract moet wel van bepaalde duur zijn, maximaal vijf jaar. De profsporter (of coach) in kwestie moet dan wel als schadevergoeding aan de club zijn resterend loon nog uitbetalen.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden