Foto:  epa-efe

Overzicht | In deze vakantielanden gelden nog coronaregels

Na twee coronajaren trekken we er massaal op uit in de zomer, blijkt uit cijfers van de reissector. Wie vertrekt, houdt er wel best rekening mee dat in sommige landen nog coronamaatregelen van kracht zijn. Al wordt er op de meeste plaatsen niet meer zo streng gecontroleerd.

De meeste EU-landen hebben geen reisrestricties meer voor Belgische toeristen. Dat betekent dat we ongestoord naar Bulgarije, Denemarken, Estland, Finland, Griekenland, Hongarije, Ierland, Kroatië, Letland, Litouwen, Luxemburg, Nederland, Oostenrijk, Polen, Roemenië, Slovenië, Slowakije, Tsjechië en Zweden kunnen reizen.

Ook populaire bestemmingen als Groot-Brittannië, IJsland, Malta, Noorwegen en Zwitserland ontvangen ons met open armen, zonder dat verplichte tests. Helaas is dat nog niet overal het geval. Onder meer in Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje en Portugal gelden nog bepaalde regels.

Wie op reis vertrekt bekijkt best de website van de FOD Buitenlandse Zaken eens voor de recentste info over het land van bestemming.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden