Foto:  AFP

Acteur Kevin Spacey in Verenigd Koninkrijk aangeklaagd voor aanranding drie mannen

De Amerikaanse acteur Kevin Spacey is in Groot-Brittannië aangeklaagd voor vier feiten van seksueel misbruik bij drie mannen.

De 62-jarige acteur werd in beschuldiging gesteld voor vier feiten van misbruik bij drie mannen nadat de politie een hele serie klachten opnieuw had bekeken over feiten die plaatsvonden tussen 2005 en 2013. In november 2017 meldde het Londense theatergezelschap Old Vic Theater dat het twintig onafhankelijke beschuldigingen ontvangen had van mannen die tussen 1995 en 2013 met Spacey in contact gekomen waren via het theatergezelschap. Spacey was er in die periode aan de slag als artistiek directeur.

‘De CPS heeft toestemming gegeven voor een strafrechtelijke procedure tegen Kevin Spacey voor vier aanklachten van aanranding tegen drie mannen’, zei Rosemary Ainslie, hoofd van de speciale misdaadafdeling van de Crown Prosecution Service (CPS) in de Britse media. ‘Hij wordt ook beschuldigd van het aanzetten tot penetrerende seksuele handelingen zonder toestemming. De aanklacht volgt op een herziening van het bewijsmateriaal dat de Metropolitan Police in haar onderzoek heeft verzameld.’

Eveneens in 2017 kwam acteur Anthony Rapp met het verhaal naar buiten gekomen dat een volwassen Spacey hem had betast op zijn veertiende. Spacey werd na die beschuldigingen uit de Netflix-reeks House of cards geschreven en vervangen in de film All the money in the world.

Vorige maand raakte nog bekend dat de acteur een rol gekregen had in de historische dramafilm 1242 - gateway to the west, over de Mongoolse leider Batu Khan. Het was het eerste grote project voor de acteur sinds hij ontslagen werd bij House of cards.

Bron: Reuters, BBC, The Guardian

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden