Positieve signalen over Eden Hazard voor Champions League-finale

Eden Hazard traint sinds kort weer mee bij Real Madrid en coach Carlo Ancelotti is zeer positief over onze landgenoot. ‘Hij komt terug van een blessure, maar traint heel goed en kan spelen’, zei Carlo Ancelotti. Is er zaterdag dan toch nog een rol weggelegd voor onze landgenoot tegen Liverpool?

Eden Hazard liet eind maart een plaatje uit zijn enkel verwijderen en dat schept hoop dat we de Rode Duivel misschien ooit weer op topniveau zien bij Real Madrid. Het plaatje werd twee jaar geleden ingebracht en al die tijd was Hazard op de sukkel.

De Rode Duivel traint intussen weer mee bij Real en mocht op de voorlaatste speeldag van La Liga zelfs 26 minuten meedoen tegen Cádiz. ‘Ik maakte minuten tegen Cadiz, maar zoals jullie begrijpen is er meer nodig om weer op mijn beste niveau te komen’, zei hij. ‘Maar mijn enkel is in orde. Het gevoel zit goed’, aldus Hazard, die de speculaties over een vertrek of uitleenbeurt na dit seizoen de kop indrukte en hintte op een langer verblijf in Madrid.

‘Ik hoop nooit meer geblesseerd te zijn. Ik wil alles veranderen wat er gebeurd is. Ik wil hier veel spelen en prijzen winnen. Ik wil belangrijk zijn.’

Waarop clubicoon Roberto Carlos zei dat de ploeg Hazard nodig heeft. ‘En ik heb de ploeg nodig’, antwoordde onze landgenoot hem.

Kan het dat er voor Hazard zelfs nog een rol is weggelegd zaterdag tegen Liverpool? ‘Er is veel wil en enthousiasme bij hem’, zei Ancelotti. ‘Bij Gareth Bale trouwens ook. Ze hebben er veel zin in. Zo ‘n wedstrijd is een match van meer dan 11 spelers. Als we winnen, is dat ook omdat de invallers zaken bijbrengen, zelfs al spelen die maar enkele minuten.’

‘Sinds maandag werken we toe naar de finale. Het is ook een kwestie van genieten. De sfeer in de groep is goed en ontspannen.’ Carlo Ancelotti werd ook gevraagd naar de voorbereiding op eventuele strafschoppen. ‘Er komt een lijst met strafschopnemers, maar in zo’n finale moet je nog altijd vragen of ze zich goed voelen. Ik heb Champions League-finales geweten waar er moeite was om vijf trappers te vinden. Ooit verstopte er zich iemand onder de bank’, lachte Ancelotti.

De Italiaanse oefenmeester wilde de soap rond Kylian Mbappé, die op weg leek naar Real, maar uiteindelijk voor een verlengd verblijf bij PSG koos, afsluiten.

‘Het is heel simpel: wij praten niet over spelers die niet voor Real uitkomen’, vertelde Ancelotti. ‘Wij respecteren zijn beslissing en de andere clubs. Ik begrijp dat er vragen gesteld worden, maar wij moeten nu aan andere zaken denken. Zaterdag hebben we een finale te spelen.’

Na het persmoment konden we de training van Real bijwonen. Er werd niets aan het toeval overgelaten: alle journalisten moesten een antigen-test ondergaan en moesten verplicht een ffp2-masker dragen.

Thibaut Courtois kwam als eerste buiten met de andere keepers, daarna volgden Hazard en co. Hazard was goed geluimd en dolde met Mendy en Camavinga. Hij jongleerde met de bal en liet het leer in zijn nek rollen. Ook in zijn kopje zit het goed.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden