Foto:  bsb

Bestelwagen PostNL rijdt twee personen aan terwijl bestuurder pakje levert

Een man van 59 jaar en een vrouw van 68 lieten het leven in de aanrijding in Aalst. Volgens de eerste vaststellingen kwam de bestelwagen vanzelf in beweging, nadat de bestuurder hem met draaiende motor aan de kant had gezet om een pakje te leveren.

Het ongeval deed zich vanmorgen iets voor elf uur voor in de Weggevoerdenstraat in Aalst. De 32-jarige bestuurder van een bestelwagen van pakjesdienst PostNL liet daar zijn bestelwagen met draaiende motor achter en stapte uit om een pakje te leveren. Volgens een mededeling die het parket van Oost-Vlaanderen deze namiddag heeft verspreid, kwam de auto daarna vanzelf in beweging en reed die de twee slachtoffers aan.

Precaire werkomstandigheden

De overleden personen zijn een 59-jarige man en een 68-jarige vrouw. De man zou als dakwerker aan de slag gaan in de woning van de vrouw. Ze zijn allebei ter plekke overleden. De bestuurder van de pakjesauto zou nog geprobeerd hebben om het voertuig te doen stoppen.

De bestuurder van de bestelwagen legde een negatieve adem- en speekseltest af. Hij zou dus niet onder invloed zijn geweest van alcohol of verdovende middelen. Het parket gaf de opdracht om zijn rijbewijs voor vijftien dagen in te trekken. Er is een verkeersdeskundige aangesteld om de precieze omstandigheden van het ongeval te onderzoeken. Het parket ging ook ter plekke.

De sector van de pakjesdiensten, en met name PostNL, ligt al een tijd onder vuur wegens de erg precaire werkomstandigheden van de leveranciers. In België werkt het bedrijf met een web van 220 onderaannemers. Op die manier reduceert PostNL de sociale lasten tot een minimum en creëert het een kostenvoordeel. Ook vakbonden worden op die manier buiten gehouden. Die structuur werkt excessen, zoals kinderarbeid en zwartwerk door sans-papiers, in de hand. Er loopt een gerechtelijk onderzoek naar PostNL. Twee Belgische toplui brachten daarbij een tijd in voorarrest door.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig

Aangeboden door onze partners
Aangeraden
Niet te missen