Foto:  Dirk Kerstens

Tweede explosie in Deurne deze week

In de De Gilmanstraat in Deurne heeft vrijdagavond opnieuw een explosie plaatsgevonden voor de woning van Mounir E.B., verdachte in tal van drugsdossiers. Amper twee nachten geleden werd het pand al eens geviseerd.

Rond 22.30 uur vrijdagavond werden de bewoners van de De Gilmanstraat in Deurne-Noord opnieuw opgeschrikt door een luide knal. De politie, ontmijningsdienst DOVO en het gerechtelijke labo kwamen ter plaatse voor sporenonderzoek.

Vermoedelijk hebben onbekenden een vuurwerkbom gegooid uit een wagen met Nederlandse nummerplaat. Een verdachte in Nederland zou na een korte achtervolging gearresteerd zijn door de Nederlandse politie.

Amper twee nachten geleden werd het pand al eens geviseerd. Een zwaar stuk vuurwerk, allicht een cobra, was tot ontploffing gebracht in de portiek van de woning. De voordeur en de overkapping van de portiek raakten hierbij beschadigd, maar niemand raakte gewond. Er werd een onderzoeksrechter gevorderd. Er wordt ‘een eventuele link met het drugsmilieu wordt onderzocht’, klonk het bij parket Antwerpen.

De geviseerde woning is eigendom van de familie E.B., die al verscheidene keren het slachtoffer werd van vermoedelijk drugsgerelateerd geweld. Twee broers van de familie E.B., Mounir en Ilyas, komen voor in diverse grote drugsdossiers die de komende maanden voor de rechtbank zullen komen in Antwerpen. Het gaat hierbij over de invoer van een grote hoeveelheid cocaïne. Beide mannen verblijven al enige tijd in het buitenland.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden
Niet te missen