Walter De Donder geen kandidaat-voorzitter bij CD&V

Walter De Donder, de CD&V-burgemeester van Affligem, is geen kandidaat om Joachim Coens op te volgens als voorzitter van CD&V. Dat zegt De Donder vrijdag in een videoboodschap.

In die video op Instagram wenst hij kandidaat-voorzitter Sammy Mahdi alle succes en houdt hij een pleidooi om meer te luisteren naar de lokale basis van de partij. ‘Ik reken erop dat hij breekt met de fouten uit het verleden en dat hij structuren uitwerkt die beginnen bij het lokale.’ Zo stelt hij voor om binnen de partij een ‘raad van burgemeesters’ op te richten.

Joachim Coens kondigde een week geleden aan dat hij vervroegd opstapt als voorzitter van CD&V. Hij deed dat nadat CD&V in een peiling had afgeklokt op 8,7 procent. Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi stelde zich de dag nadien kandidaat om Coens op te volgen.

Walter De Donder liet verstaan dat hij zou nadenken over zijn beslissing. De Donder deed in 2019 al eens een gooi naar het voorzitterschap. Toen strandde hij op 16 procent en haalde hij nipt de tweede ronde niet, de ronde waarin Coens het uiteindelijk haalde van Mahdi.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig

Aangeboden door onze partners
In het nieuws

 

Niet te missen