Foto:  AFP

Erdogan wil één miljoen Syrische vluchtelingen naar huis laten terugkeren

De Turkse regering probeert meer dan een miljoen ontheemde Syriërs te overtuigen om naar hun thuisland te verhuizen. Omdat de onvrede in Turkije over de vluchtelingen blijft groeien, wel president Recep Tayyip Erdogan hen het land uit hebben.

Erdogan zei dinsdag dat hij hoopt dat meer dan één miljoen Syriërs vrijwillig zullen terugkeren. Volgens het staatshoofd zijn al een half miljoen Syriërs teruggekeerd. Het ministerie van Binnenlandse Zaken in Ankara schatte in februari dat er 3,7 miljoen vluchtelingen uit het buurland in Turkije verblijven.

Turkije, dat grensgebieden in het noorden van Syrië bezet, gaat al een tijd gebukt onder een economische crisis. Syriërs worden mede daardoor steeds onvriendelijker bejegend. Zo werden vorig jaar Syrische vluchtelingen aangevallen in Ankara, waarbij hun woningen en bedrijven gevandaliseerd werden.

Vooraanstaande politici van de grootste oppositiepartij CHP hopen stemmen te winnen door aan te kondigen dat bij verkiezingswinst alle Syriërs worden teruggestuurd.

Bron: BELGA

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden
Niet te missen