Foto:  Agentschap Natuur en Bos

Limburgse wolvenroedel is opnieuw uitgebreid

Het is officieel: wolvin Noëlla heeft geworpen. Dat kunnen de wolvenkenners van het Inbo en ANB afleiden uit de camerabeelden van de wolvin. Ze vermoeden dat de welpen intussen een kleine twee weken oud zijn.

Twee foto’s van het Agentschap voor Natuur en Bos en het Inbo, die dateren van 13 en 28 april, tonen duidelijk dat Noëlla ergens tussenin heeft geworpen. De foto’s werden maandag verspreid.

‘Andere cameravalbeelden doen ons vermoeden dat het tussen 18 en 20 april moet gebeurd zijn. Het aantal welpen is onbekend, en dat zal een tijdje zo blijven omdat ze nog verscholen leven en we de dieren ook niet willen storen’, laat de woordvoerder van het Inbo weten.

Het heeft er alle schijn van dat er maar twee welpen van 2021 overgebleven zijn, waardoor de situatie vergelijkbaar is met die van exact één jaar geleden. De nieuwe welpen zullen worden grootgebracht door de twee ouderdieren en twee jaarlingen. De twee overgebleven wolven uit de eerste worp van Noëlla hebben intussen andere oorden opgezocht.

Omdat nieuwe welpen ook een grotere zoektocht naar meer voedsel betekenen, benadrukken Inbo en ANB nog eens dat wolfwerende maatregelen voor de veehouders in het wolvengebied belangrijk blijven.

Wolvin Noëlla werd eind maart met haar zwangere buik gefilmd:

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden