Foto:  bfs

Bevestigd: twee Oost-Vlaamse tieners als volwassenen berecht voor dood David Polfliet

In de zaak rond de dood van David Polfliet in Beveren bevestigt de jeugdkamer van het Gentse Hof van Beroep de uithandengeving van de twee Oost-Vlaamse tieners. De jeugdrechtbank in Dendermonde besliste eerder ook om de twee tieners als volwassenen te laten berechten, maar ze tekenden beroep aan tegen de beslissing.

Het lichaam van David Polfliet uit Sint-Niklaas werd op zaterdag 6 maart 2021 gevonden in een park naast de spoorlijn ter hoogte van de Lesseliersdreef in het Oost-Vlaamse Beveren. De man was zwaar toegetakeld en alles wees erop dat hij met geweld om het leven gebracht werd. Het slachtoffer werd via de datingapp Grindr naar het park gelokt door drie toen minderjarige verdachten. Het ging om een 17-jarige uit Antwerpen, een 17-jarige uit de Beverse deelgemeente Verrebroek en een 16-jarige uit de Beverse deelgemeente Kieldrecht. 

De verdachten gaven zich na de feiten aan bij de politie. De jeugdrechters in Antwerpen en Dendermonde beslisten om hen in Everberg te plaatsen en daarna werden ze in andere instellingen geplaatst. De jongste verdachte ontsnapte in september uit de gesloten afdeling van de gemeenschapsinstelling in Wingene en werd later opgepakt in een hotel in Blankenberge.

Het Gentse hof van beroep besliste nu om de uithandengeving van de twee Oost-Vlaamse tieners te bevestigen. Bij het parket in Antwerpen loopt nog een procedure over de uithandengeving van de derde verdachte.

Bron: Belga

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden
Niet te missen