Foto:  AP

Reuzendoder velt nu ook Rekordmeister: Villarreal schakelt Bayern uit

Het sprookje van het kleine Villarreal in de Champions League gaat verder. Na Juventus in de achtste finale schakelde de Spaanse subtopper dinsdag ook het grote Bayern München uit.

Villarreal is Red Bull Salzburg niet. In de achtste finale zette Bayern na een belabberde heenmatch in Oostenrijk (1-1) de scheve situatie met verve recht in de Allianz Arena: 7-1.

De Beierse fans die gehoopt hadden dat Bayern dat kunststukje dinsdagavond in de kwartfinale tegen Villarreal wel even vlotjes over zou doen, zagen die illusie snel doorprikt. De Rekordmeister begon net als een maand geleden furieus aan de match, maar de Spaanse winnaar van de Europa League was niet onder de indruk en wierp meteen een dubbele gele gordel op de eigen helft op.

Na de 1-0-zege in de heenmatch in Spanje had Villarreal-coach Emery immers alles op de Champions League gezet. In de Spaanse competitie, waar Villarreal slechts zevende staat, stuurde hij afgelopen weekend tegen Athletic Bilbao een volledig reserve-elftal de wei in.

Bayern was gewaarschuwd, ook al omdat Villarreal in de vorige ronde met 0-3 was gaan winnen op het veld van Juventus. Net als in Turijn kregen de bezoekers in München in de eerste helft een paar mooie kansen op de counter.

De grootste was voor Arnaut Danjuma, maar de Nederlandse ex-speler van Club Brugge - goed voor het enige doelpunt in de heenmatch - miste oog in oog met Neuer. De thuisploeg zette daar vooral veel balbezit en steriele druk tegenover. De stevige verdediging van Villarreal wist wel raad met de talloze voorzetten vanop de flanken.

Na de pauze schakelde Bayern een versnelling hoger en El Submarino Amarillo maakte al gauw water. Upamecano schoot eerst nog een huizenhoge kans richting de tweede ring, maar zeven minuten na rust toonde Robert Lewandowski minder genade met Spaanse underdog. Via de binnenkant van de paal knalde de Poolse killer zijn dertiende Champions League-goal van deze campagne in doel.

De Duitsers omsingelden vervolgens het Spaanse fort, maar kregen de gele verdedigingsmuur niet gesloopt. In de 88e minuut kreeg Bayern de rekening gepresenteerd. Snelheidsduivel Chukwuez was amper vier minuten eerder ingevallen toen hij Neuer met een stuitbal verschalkte en de Allianz Arena muisstil kreeg. Bayern tegen de touwen, een antwoord van de thuisploeg kwam er niet meer.

Voor het tweede jaar op rij sneuvelt Bayern München in de kwartfinales. Vorig jaar was de uitschakeling tegen PSG nog enigszins te vergoelijken, dit keer zal de uitschakeling tegen een Spaanse subtopper moeilijker te verteren zijn in Beieren. Met een spelerskern van 800 miljoen euro heeft Bayern meer dan dubbel zo veel marktwaarde in huis als Villarreal (382,5 miljoen euro).

Voor de Spanjaarden van coach Emery is het behalen van de halve finales geen unicum. In 2006 behaalde Villarreal al eens de halve finale van het kampioenenbal. Toen met ronkende namen als Forlan en Riquelme in de basis. Het sneuvelde toen tegen Arsenal.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden
Niet te missen