Foto: afp

Organisatie vroeg Will Smith na klap te vertrekken, maar die weigerde

The Academy of Motion Pictures Arts and Sciences, de organisator van de Oscars, heeft acteur Will Smith gevraagd om de ceremonie van de Oscars te verlaten, nadat hij presentator Chris Rock een klap had verkocht op het podium. Maar Smith weigerde in te gaan op die vraag, zo meldt de Academy donderdag in een persbericht.

Smith liep zondagnacht het podium op nadat Rock een mop had gemaakt over zijn vrouw Jada Pinkett Smith en gaf hem een klap in het gezicht. Later kreeg Smith de Oscar voor de beste acteur, voor zijn rol in King Richard.

‘We willen preciseren dat aan meneer Smith gevraagd werd om de ceremonie te verlaten en hij heeft dat geweigerd. Maar we erkennen ook dat we de situatie anders hadden kunnen aanpakken’, aldus de Academy in een mededeling.

Tijdens een vergadering op 18 april wordt beslist over eventuele ‘disciplinaire maatregelen’. Smith riskeert onder meer en schorsing of een uitsluiting uit de Academy.

Verwerken

Chris Rock hield woensdag zijn eerste show sinds het incident. In een eerste reactie op de gebeurtenis zei hij dat hij nog aan het verwerken is wat er is gebeurd, en dat hij het er later nog uitgebreid over zal hebben. ‘Het wordt ernstig, het wordt grappig, maar nu ga ik wat moppen vertellen’, zei hij aan het publiek in Boston.

Bekijk ook in onderstaande video wat filmjournalist Jeroen Struys onthoudt van de 94ste editie van de Oscars:

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden