Foto: Dieter Telemans

PostNL haalt uit naar Belgisch gerecht na arrestaties: ‘Buiten iedere proportie en onacceptabel’

In een brief aan zijn klanten heeft PostNL zich verdedigd nadat de Belgische topman Rudy Van Rillaer werd gearresteerd. Het Nederlandse postbedrijf is niet te spreken over de handelswijze van de Belgische justitie en spreekt van ‘willekeur’.

Maandag viel de politie binnen bij PostNL in België. De agenten verzegelden twee depots en pakten negen mensen op. Dinsdag raakte bekend dat onder meer managing director Rudy Van Rillaer en operationeel manager John de Bruin voorlopig in de cel blijven. Dat meldde Het Laatste Nieuws en werd bevestigd aan De Standaard.

De toplui worden verdacht van mensenhandel, valsheid in ­geschrifte, verboden terbeschikkingstelling en leiding geven aan een criminele organisatie. In een brief aan de klanten die PostNL op zijn website publiceerde, zegt het bedrijf ‘geen enkele bevestiging gekregen’ te hebben van die beschuldigingen.

‘Wij tasten in het duister waarop men deze verdenkingen zou kunnen baseren’, stelt PostNL. ‘Dat maakt het lastig om ons daartegen te verdedigen. Wij nemen zeer nadrukkelijk afstand van de ernstige, niet-onderbouwde beschuldigingen. Het geschetste beeld lijkt in niets op onze dagelijkse manier van werken. Er is geen enkele objectieve grond om de goede naam van PostNL op deze manier door het slijk te halen.’

‘Wij doen al het mogelijke om onze collega’s zo snel mogelijk weer vrij te krijgen’, aldus het bedrijf nog. ‘De gang van zaken roept bij ons grote vragen op over de willekeur waarmee de betrokken instanties te werk gaan.’ Tegelijk zegt PostNL zijn medewerking te zullen blijven verlenen aan het gerecht.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig

Aangeboden door onze partners
Aangeraden
Niet te missen