Foto:  Belga

Ceo PostNL België blijft in de cel

De nummer een en nummer twee van pakjesbedrijf PostNL België zitten voorlopig in de cel onder verdenking van het aansturen van een criminele organisatie.

Bij PostNL België reageert woordvoerster Lies Florentine dat het niet aan PostNL is om te zeggen wie aangehouden is. ‘Daar zijn andere instanties voor.’ Bij het gerecht was er niet onmiddellijk reactie op het bericht van Het Laatste Nieuws.

Het gerecht pakte maandag op vraag van de arbeidsauditeur Gianni Reale, die het onderzoek naar mistoestanden in de pakjeseconomie leidt, negen mensen op. Daar zaten ook enkele grote profielen bij zoals de ceo van PostNL België, Rudy Van Rillaer, en de nummer twee, operationeel directeur John de Bruin.

Ze blijven samen met een derde persoon alvast aangehouden tot vrijdag, wanneer ze voor de raadkamer moeten verschijnen. Tegen de beslissing van de raadkamer kan het parket nog in beroep gaan. De onderzoeksrechter, die ingeschakeld was door de arbeidsauditeur, heeft zes mensen opnieuw in vrijheid gesteld.

Het gerecht verdenkt de top van PostNL België van leiding te geven aan een criminele organisatie, mensenhandel, verboden terbeschikkingstelling en valsheid in geschrifte.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig

Aangeboden door onze partners
Aangeraden
Niet te missen