Foto:  AFP

Lukaku versus Courtois en De Bruyne tegen Carrasco in kwartfinales Champions League

Kevin De Bruyne neemt het met Manchester City in de kwartfinales van de Champions League op tegen het Atletico Madrid van Yannick Carrasco. Dat bleek vrijdag bij de loting op het UEFA-hoofdkwartier in het Zwitserse Nyon.

Thibaut Courtois en Eden Hazard werden met Real Madrid gekoppeld aan Romelu Lukaku en titelverdediger Chelsea. Nog een Belgisch duel wordt de confrontatie tussen Liverpool, met Divock Origi, en Benfica, met Jan Vertonghen.  In de vierde kwartfinale staat Bayern München tegenover Villarreal. De heenwedstrijden worden op 5/6 april gespeeld, de terugwedstrijden een week later. 

Er werd vrijdag meteen ook geloot voor de halve finales. Daarin zijn de potentiële affiches Chelsea/Real vs City/Atletico en Villarreal/Bayern vs Benfica/Liverpool. 

De halve finales vinden plaats op 26/27 april en 3/4 mei. De finale van het kampioenenbal staat op zaterdag 28 mei in het Stade de France in Parijs geprogrammeerd.

Europa League: Barça tegen Frankfurt

Jason Denayer werd met het Franse Lyon gekoppeld aan West Ham United uit de Premier League. Het Duitse RB Leipzig speelt om een ticket voor de laatste vier tegen het Italiaanse Atalanta. De vierde kwartfinale gaat tussen het Portugese Braga, dat het AS Monaco van Philippe Clement wipte, en het Schotse Rangers.

De heenwedstrijden van de kwartfinales worden gespeeld op 7 april, de terugwedstrijden een week later.

In de halve finales zijn de affiches Barcelona/Frankfurt vs West Ham/Lyon en Leipzig/Atalanta vs Braga/Rangers. De halve finales vinden plaats op 28 april en 5 mei. De finale wordt op 18 mei gespeeld in het Spaanse Sevilla.

Conference League: Tielemans versus Vertessen

Youri Tielemans en Timothy Castagne kijken met Leicester City dan weer het PSV van onze landgenoot Yorbe Vertessen in de ogen in de kwartfinale van de Conference League. Bodo/Glimt neemt het op tegen AS Roma. Verder kijkt Feyenoord Slavia Praag in de ogen en vechten ook Marseille en PAOK, dat donderdagavond AA Gent versloeg, om een ticket voor de halve finale. De laatste affiche is een Belgisch onderonsje met Leicester City, van Tielemans en Castagne, tegen PSV waar Vertessen speelt.

De heenronde van de kwartfinale gaat door op 7 april, de terugronde vindt een week later, op 14 april plaats.

In de halve finales zijn de potentiële affiches Bodø/Glimt/AS Roma tegen Leicester/PSV en Feyenoord/Slavia Praag tegen Marseille/PAOK. De halve finales gaan door op 28 april en 5 mei. De finale van de Conference League gaat door op 25 mei.

Bron: BELGA

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden
Niet te missen