Foto:  bfs

Moord op David Polfliet: jeugdrechter geeft twee tieners uit handen

De twee op het moment van de feiten minderjarige verdachten van de moord op David Polfliet, zijn uit handen gegeven door de jeugdrechter. Als er geen beroep komt, worden ze als volwassenen berecht en riskeren ze bij een verwijzing naar het hof van assisen voor moord maximaal dertig jaar cel.

Het lichaam van David Polfliet uit Sint-Niklaas werd op zaterdag 6 maart 2021 gevonden in een park naast de spoorlijn ter hoogte van de Lesseliersdreef in het Oost-Vlaamse Beveren. De man was zwaar toegetakeld en alles wees erop dat hij met geweld om het leven gebracht werd. Het slachtoffer werd via de datingapp Grindr naar het park gelokt door drie toen minderjarige verdachten.

Het ging om een 17-jarige uit Antwerpen, een 17-jarige uit de Beverse deelgemeente Verrebroek en een 16-jarige uit de Beverse deelgemeente Kieldrecht. De twee oudsten zijn nu meerderjarig. Ze gaven zich na de feiten aan bij de politie. De jeugdrechters in Antwerpen en Dendermonde beslisten om hen in Everberg te plaatsen en daarna werden ze in andere instellingen geplaatst. De 16-jarige verdachte ontsnapte in september uit de gesloten afdeling van de gemeenschapsinstelling in Wingene en werd later opgepakt in een hotel in Blankenberge.

De twee minderjarigen uit Oost-Vlaanderen werden gedagvaard met het oog op uithandengeving door de jeugdrechter. Volgens de verdediging was er geen sprake van homohaat als motief en zou de jeugdrechter beter zelf over de feiten oordelen. De jeugdrechtbank in Dendermonde besliste donderdag om hen allebei uit handen te geven en hen dus als volwassenen te laten berechten. Ze verschijnen vrijdag voor de onderzoeksrechter in Dendermonde, die hen zal verhoren en vermoedelijk onder aanhoudingsmandaat zal plaatsen.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden
Niet te missen