Foto:  REUTERS

Manchester United-aanvaller Mason Greenwood komt vrij onder voorwaarden

Mason Greenwood is onder voorwaarden vrijgelaten door het Engelse gerecht, zo bevestigde een politiewoordvoerder. De aanvaller van Manchester United werd afgelopen weekend aangehouden op verdenking van verkrachting en mishandeling. Intussen wordt hij ook verdacht van doodsbedreigingen aan het adres van zijn vriendin.

De 20-jarige Greenwood werd woensdag in vrijheid gesteld, maar het gerechtelijke onderzoek gaat verder. De spits, die intussen ook geschorst is door zijn club, moet zich beschikbaar houden. Greenwood kwam in opspraak na beschuldigingen van zijn vriendin Harriet Robson. Zij deelde via Instagram foto’s van blauwe plekken en verwondingen op haar lichaam die volgens haar door Greenwood zijn ontstaan. Ze publiceerde ook een opgenomen spraakbericht, waarin te horen is dat Greenwood haar dwingt tot seks. ‘Aan iedereen die wil weten wat Mason Greenwood met me doet’, schreef Robson erbij.

‘We zijn op de hoogte van afbeeldingen en beschuldigingen die op sociale media circuleren. We geven verder geen commentaar totdat de feiten zijn vastgesteld. Manchester United keurt geen enkele vorm van geweld goed’, reageerde de Engelse topclub eerder op zijn aanhouding.

Greenwood, een jeugdproduct van de Red Devils, raakte eerder in opspraak. Enkele dagen na zijn debuut voor de Engelse nationale ploeg in september 2020 overtrad hij de coronaregels door samen met Phil Foden in Reykjavik enkele vrouwen mee te nemen naar hun hotelkamer. Bondscoach Gareth Southgate stuurde de twee jonge internationals daarop terug naar huis.

h4 class="alt-family bold">Lees ook

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden