Foto:  EPA-EFE

ManUnited-aanvaller Mason Greenwood nu ook verdacht van doodsbedreigingen

Mason Greenwood wordt ook verdacht van doodsbedreigingen aan het adres van zijn vriendin, aldus de politie van Manchester. De 20-jarige spits van Manchester United werd dit weekend aangehouden op verdenking van verkrachting en mishandeling.

‘Rechercheurs hebben extra tijd gekregen om een man van in de twintig te spreken die werd gearresteerd op verdenking van verkrachting en aanranding van een vrouw. Na onderzoek wordt hij ook vastgehouden op verdenking van doodsbedreigingen’, zo luidt een verklaring van de politie.

Greenwood werd afgelopen weekend door zijn club al geschorst na de beschuldigingen van zijn vriendin Harriet Robson. Zij deelde via Instagram foto’s van blauwe plekken en verwondingen op haar lichaam die volgens haar door Greenwood zijn ontstaan. Ze publiceerde ook een opgenomen spraakbericht, waarin te horen is dat Greenwood haar dwingt tot seks. ‘Aan iedereen die wil weten wat Mason Greenwood met me doet’, schreef Robson erbij.

‘We zijn op de hoogte van afbeeldingen en beschuldigingen die op sociale media circuleren. We geven verder geen commentaar totdat de feiten zijn vastgesteld. Manchester United keurt geen enkele vorm van geweld goed’, reageerde de Engelse topclub.

Greenwood, een jeugdproduct van de Red Devils, is overigens geen onbeschreven blad. Enkele dagen na zijn debuut voor de Engelse nationale ploeg in september 2020 overtrad hij de coronaregels door samen met Phil Foden in Reykjavik enkele vrouwen mee te nemen naar hun hotelkamer. Bondscoach Gareth Southgate stuurde de twee jonge internationals daarop terug naar huis.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden