Foto: Dieter Telemans

Ziekenhuisopnames gaan nog steeds in stijgende lijn

Het gemiddeld aantal dagelijkse ziekenhuisopnames wegens corona stijgt verder. Dat blijkt vrijdag uit voorlopige cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano.

Tussen 21 en 27 januari zijn dagelijks gemiddeld 344 coronapatiënten gehospitaliseerd, een stijging met 34 procent op weekbasis.

Er liggen op dit ogenblik nog 3.694 patiënten met corona in het ziekenhuis (+35 procent), van wie er 357 intensieve verzorging nodig hebben (-3 procent).

Tussen 18 en 24 januari werden dagelijks gemiddeld 52.043 nieuwe coronabesmettingen vastgesteld, een stijging met 63 procent op weekbasis. Ruim 98 procent van de gevallen wordt momenteel veroorzaakt door de omikronvariant.

Dagelijks werden gemiddeld 117.800 testen afgenomen, waarvan 46,1 procent een positief resultaat had. Het reproductiegetal bedraagt 1,19. Zolang het getal boven 1 ligt, betekent dat dat de epidemie nog in opmars is.

Dagelijks overlijden nog steeds bijna 25 mensen aan een covid-infectie, een toename met 13 procent in vergelijking met een week eerder. Sinds het begin van de pandemie zijn in ons land al ruim 28.900 coronasterfgevallen te betreuren.

Intussen hebben bijna 6,4 miljoen Belgen een boosterprik van een vaccin gekregen.

Voor meer cijfers kunt u terecht op het dashboard van Sciensano.

Bron: Belga, Sciensano

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig

Aangeboden door onze partners
In het nieuws
Niet te missen