Foto:  MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

12-jarige leerling steekt agent neer die aan zijn school het verkeer regelt

In het Limburgse Peer heeft een 12-jarige jongen een wijkagent (41) neergestoken na een discussie. De dader is samen met zijn broer en moeder gearresteerd.

De feiten vonden plaats na schooltijd, rond 15.30 uur aan het kruispunt aan het Agnetencollege, in de Collegelaan. De agent zou meerdere steken in de borst en in het been gekregen hebben. Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis, maar is niet in levensgevaar. Vannacht blijft hij in het ziekenhuis ter observatie. ‘De steekpartij kwam er na een discussie tussen de agent en de dader’, legt burgemeester Steven Matheï (CD&V) uit.

De dader werd intussen opgepakt. Samen met zijn moeder en broer, schrijft persagentschap Belga. De twaalfjarige jongen was een leerling van het Agnetencollege, waar de feiten zich afspeelden. Volgens de burgemeester is daar na schooltijd altijd een wijkagent actief om het verkeer te regelen aan het kruispunt.

Onderzoek en begeleiding

Zowel het parket als de politie zijn aan een onderzoek begonnen. Er is ter plaatse een veiligheidszone ingesteld en het wapen is nog niet gevonden. ‘Rond 18 uur was het parket nog bezig aan het sporenonderzoek’, zegt Matheï. Het politieonderzoek wordt gevoerd door de aangrenzende politiezone van Lommel omdat een agent van de eigen politiezone Kempenland bij de feiten betrokken is.

Veel scholieren konden de feiten waarnemen. De school voorziet daarom op het eerste lesuur van vrijdag begeleiding voor leerlingen. Burgemeester Matheï werd naar aanleiding van het incident ook gecontacteerd door minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V). ‘Ze heeft haar bekommernis geuit en is bereid om steun toe te zeggen naar de collega’s van het slachtoffer. Onvermijdelijk zal dit ook een maatschappelijk debat uitlokken. Hoe een dergelijk incident in een schoolomgeving met een minderjarige kan plaatsvinden.’

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig

Aangeboden door onze partners
In het nieuws
Niet te missen