Foto:  BELGA

Beerschot kan na 0 op 18 nog eens winnen tegen OHL

Beerschot staat eenzaam laatste, maar blijft spartelen. Na een 0 op 18 hebben de Ratten met 3-1 gewonnen van OH Leuven, dat al voor de achtste keer op rij niet kon winnen van zwart beest Beerschot. Volgende week neemt de Kielse club het rechtstreeks op tegen voorlaatste Seraing; is een mirakel dan toch nog mogelijk?

Het begon nochtans weer dramatisch voor Beerschot. Na amper 8 minuten bracht Siebe Schrijvers OHL op voorsprong. Maar Beerschot toonde weerbaarheid. Nog in de eerste helft bogen Lemos - met een mooie vrije trap - en Dom - met een kopbal - de achterstand om naar een 2-1-voorsprong.

Die score bleef in de tweede helft lange tijd op het bord staan, maar in de laatste minuut van de reguliere speeltijd zorgde Jan Van den Bergh ervoor dat Beerschot niet moest bibberen. Op voorzet van Holzhauser kopte hij de 3-1 binnen, waardoor Beerschot voor het eerst sinds 21 november (tegen Genk) nog eens een competitiewedstrijd won.

Door de nederlaag van Seraing tegen STVV bedraagt de kloof tussen de rode lantaarn en Seraing zeven punten. Volgende week kan Beerschot die kloof op Seraing verkleinen tot vier punten.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig

Aangeboden door onze partners
In het nieuws

 

Niet te missen