Foto:  ANP

Vriendin van kidnapper Dave De Kock is aangehouden

Het gerecht heeft beslist om R.W., de vriendin van kidnapper Dave De Kock (34), aan te houden. Dat bevestigt haar advocaat Bart De Decker. Waarvan ze in verdenking is gesteld, meldt de advocaat niet. Het Oost-Vlaamse parket doet voorlopig geen mededeling over de vooruitgang van het onderzoek.

Het parket en de politie voerden maandagnacht een huiszoeking uit in de woning in Sint-Gillis-Waas, waar Dave De Kock en R. W. sinds juni samenwonen en waar Dean Verberckmoes (4) vorige week woensdag een nachtje zou blijven logeren. De Nederlandse R.W. werd verhoord, maar haar verklaringen zouden tegenstrijdig zijn met de verklaringen van De Kock. De onderzoeksrechter besliste vanmiddag haar in verdenking te stellen.

‘Mijn cliënte wenst te benadrukken dat zij haar volledige medewerking zal blijven verlenen aan het onderzoek, en stelt haar vertrouwen in de lopende rechtsgang’, meldt haar advocaat aan Het Nieuwsblad. Verder geeft hij geen details over de beschuldigingen, en meldt dat ook R.W. de door het Openbaar Ministerie ingelaste persstop zal respecteren.

Er waren ook al eerder vragen bij de verklaringen van R.W.. Ze vertelde Elke Verberckmoes, de moeder van Dean, vorige week aanvankelijk niet dat De Kock vertrokken was met de jongen. Ze beweerde dat Dean nog bij haar was. Pas zaterdag biechtte ze op dat De Kock de jongen had meegenomen.

Toen afgelopen weekend een onderzoek werd opgestart naar de spoorloze De Kock, zou ze niet hebben kunnen verklaren welke kleren hij aanhad bij zijn vertrek. In het opsporingsbericht werd dit daarom niet vermeld. Achteraf bleek dat ze dit wel wist.

‘Ze loog om De Kock te beschermen’, zei moeder Elke Verberckmoes eerder al. ‘Ze wilde niet dat De Kock terug naar de gevangenis zou worden gestuurd.’

Bekijk | Moeder van Dean was niet op de hoogte van verleden Dave De Kock: ‘Ik vertrouwde hem volledig’

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig

Aangeboden door onze partners
In het nieuws
Niet te missen