Foto:  AFP

Belgian Cats aanvaarden excuses Eddy Demarez na gesprek

De Belgian Cats en VRT-sportjournalist Eddy Demarez hebben met elkaar gesproken, vijf maanden na de ophefmakende uitspraken van de Sporza-commentator.

Sportjournalist Eddy Demarez had maandag een gesprek met Emma Meesseman en Antonia Delaere, speelster van het nationale vrouwenbasketbalteam. Ze werden bijgestaan door sportpsychologe en begeleidster van de Belgian Cats Ellen Schouppe.

‘Het was bevrijdend om in een rechtstreeks gesprek mijn excuses te kunnen aanbieden aan de Cats’, zegt Demarez op Sporza. ‘Het was een ontzettend goed, fijn en warm gesprek. De mensen die je gekwetst hebt in de ogen zien, was erg confronterend.’

De journalist zegt dat hij zich ‘bewuster dan ooit is over welke effecten domme grappen kunnen hebben op anderen’.

De Belgian Cats aanvaarden de excuses van Demarez. ‘Ik ben blij dat alles uitgeklaard is tussen beide partijen, het was een gesprek waar enkel positieve gevoelens van overblijven en vooral respect.’

Bij de uitzending van de huldiging van de teruggekeerde Belgian Cats deed Eddy Demarez begin augustus via het nog openstaande videokanaal een aantal ongepaste uitlatingen over de vermeende geaardheid, het fysieke voorkomen of de naam van de Belgische basketbalvrouwen. De uitspraken veroorzaakten veel verontwaardiging en kritiek en de VRT zette de sportjournalist op non-actief. Inmiddels is hij al een tijdje weer achter de schermen aan het werk.

In december had een afgevaardigde van de Belgian Cats al eens een gesprek met Demarez.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden
Niet te missen