Foto:  belga

Loting halve finales Beker van België: AA Gent-Club Brugge en Eupen-Anderlecht

Club Brugge heeft zich donderdagavond als vierde en laatste geplaatst voor de halve finales van de Beker van België. Na Club Brugge-OHL werd ook geloot voor de halve finales van de Beker van België. AA Gent speelt tegen Club Brugge, Eupen treft Anderlecht. De finale wordt afgewerkt op zaterdag 16 of zondag 17 april in het Koning Boudewijnstadion.

In de kwartfinales haalde de Belgische landskampioen het met 4-1 van Oud-Heverlee Leuven, nadat er vorige week in Heverlee in het competitieduel met dezelfde score gewonnen werd.

Net als Anderlecht eerder op de avond tegen KV Kortrijk (3-0) rekende blauw-zwart voor rust reeds af met de bezoekers uit Leuven en net als in het Astridpark mocht de thuisploeg met een 2-0 ruststand de kleedkamers opzoeken.

Charles De Ketelaere (41.) opende met de rust in zicht de score voor de thuisploeg, na een flater van de bezoekende doelman Runar Alex Runarsson verdubbelde Eder Balanta (45.+5) diep in de toegevoegde tijd de Brugse voorsprong. Wedstrijd gespeeld, zo dacht de thuisploeg althans, die zich in de tweede helft in slaap liet wiegen. Via een afstandsschot van aanvoerder Xavier Mercier sloeg de fusieploeg echter toe en kwam er terug spanning in de wedstrijd. Die duurde slechts een vijftal minuten. Toen bediende CDK zijn aanvalsmaatje Noa Lang, die de 3-1 slechts binnen te duwen had. In de toegevoegde tijd maakte Hans Vanaken er met een vrije trap nog 4-1 van.

Woensdag plaatsten AA Gent en Eupen zich reeds voor de halve finales. Donderdagavond wordt er reeds geloot voor die halve finales, die met een heen- en terugwedstrijd gespeeld worden op 1-3 februari en 1-3 maart.

Bron: BELGA

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig

Aangeboden door onze partners
In het nieuws

 

Niet te missen