Meer dan 140 doden door tyfoon op Filipijnen

De balans na de doortocht van tyfoon Rai op de Filipijnen blijft oplopen. Al zeker 142 mensen kwamen om, zo blijkt zondag uit officiële cijfers.

Rai werd bestempeld als ‘supertyfoon’ toen hij donderdag aan land ging op het toeristische eiland Siargao. De storm veroorzaakte aanvankelijk windsnelheden tot 195 kilometer per uur en bracht vooral in het zuiden en centrum van het land grote vernielingen aan. Meer dan 480.000 mensen moesten volgens het rampenbestrijdingsagentschap sinds toen hun huizen verlaten.

In de centrale provincie Bohol zijn er 72 doden, in Negros Occidental 18, in Cebu 16 en in de eilandprovincie Dinagat tien. Elders waren er nog 26 slachtoffers.

Hulpverleners zetten alles op alles om mensen in getroffen gebieden te voorzien van water en voedsel. Tegelijkertijd zoeken reddingswerkers naar overlevenden. Minstens 277 steden zitten zonder stroom, daken zijn van huizen getrokken en dorpen zijn overstroomd.

Een Filipijnse pianist besloot een laatste liedje te spelen voor hij zijn huis moest verlaten voor supertyfoon Rai. Niel Jon Salcedo is nu op een veilige plaats.

Bron: BELGA

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden