Foto:  rr

Woonwagenpark in Kortrijk ontruimd na politie-inval

De politie van zone Vlas heeft de woonwagenbewoners van het terrein in Kortrijk-Heule gevraagd om het terrein te verlaten. Maandagochtend vond daar een grootschalige politieactie plaats.

Bij die politieactie werden vijf personen gearresteerd, van wie er drie aangehouden zijn op verdenking van bendevorming en gewapende diefstallen.

Met een burgemeestersbesluit werden de aanwezige families verzocht om daarna tegen vrijdagnamiddag het terrein te verlaten. Ze mogen het terrein de komende zes maanden niet betreden.

De actie past in een grootschalig onderzoek naar gewelddadige overvallen. De daders hadden het vooral gemunt op dure juwelen van oudere, welstellende dames. Daarbij werden de slachtoffers gevolgd en brutaal van hun juwelen beroofd.

Er werden maandag vijf personen gearresteerd. Zij verschenen voor de onderzoeksrechter en die besloot om drie van hen aan te houden. Bij de huiszoekingen werden twee riotguns, juwelen en grote sommen cash geld aangetroffen. Verschillende bewoners werden gezocht door de politie.

Bron: BELGA

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden
Niet te missen