Foto: belga
horeca horeca

Liegen over seks kost fastfoodbaas miljoenen

Steve Easterbrook, de voormalige topman van McDonald’s, betaalt de fastfoodketen zijn volledige ontslagvergoeding van 105 miljoen dollar (92,5 miljoen euro) terug. McDonald’s had Easterbrook, die was ontslagen wegens grensoverschrijdend gedrag, voor de rechter gesleept. Beide ­partijen zijn nu tot een schikking gekomen.

De man zou seksuele relaties hebben gehad met meerdere werknemers. Vervolgens zou Easterbrook daarover hebben gelogen en bewijs hebben verborgen in een onderzoek naar zijn gedrag. In november 2019 vertrok hij bij het bedrijf, met een ontslagvergoeding ter waarde van meer dan 105 miljoen dollar aan geld en aandelen.

McDonald’s daagde Easterbrook in augustus vorig jaar voor de rechter omdat hij nooit een ­volledig beeld heeft gegeven van zijn relaties met werknemers. Het bedrijf was bij het ontslag van de topman op de hoogte van één relatie met een personeelslid. Uit een anonieme tip bleek dat Easterbrook nog meer seksuele relaties heeft gehad met andere mede­werkers, terwijl hij de baas was.

In zijn bedrijfsmail werden tientallen seksueel expliciete foto’s, ­video’s en ander bewijs van de relaties gevonden. Hij zou ze als bijlagen hebben verstuurd naar zijn persoonlijke e-mailadres.

Medewerkers van McDonald’s krijgen sinds april dit jaar een anti-intimidatietraining.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden