Foto:  Belga

Nieuwe loting Champions League levert met PSG tegen Real Madrid topaffiche op, Uefa excuseert zich voor blunder

Het duel tussen het Paris Saint-Germain van Lionel Messi en het Real Madrid van Rode Duivels Thibaut Courtois en Eden Hazard is de topaffiche in de achtste finales van de Champions League. Dat werd maandag tijdens een tweede loting op de hoofdzetel van de UEFA in het Zwitserse Nyon bepaald. De eerste loting eerder op de dag was ongeldig na een blunder.

PSG tegen Real Madrid met Thibaut Courtois en Eden Hazard wordt de topaffiche. Real Madrid komt zo als ‘verliezer’ uit de tweede loting. In de eerste loting werd Real nog aan het Portugese Benfica gekoppeld. Real vroeg om die affiche te behouden omdat de bewuste blunder pas later in de loting plaatsvond, maar Uefa gaf geen gehoor aan die vraag. In de tweede loting, die dus wel correct verliep, werd Real aan klepper Paris Saint-Germain gekoppeld. Een zwaardere opdracht dus dan Benfica.

De affiches:

 • FC Salzburg - Bayern
 • Sporting - Man City
 • Benfica - Ajax
 • Chelsea - Lille
 • Atlético - Man United
 • Villarreal - Juventus
 • Inter - Liverpool
 • PSG - Real

De heenwedstrijden vinden plaats op 15, 16, 22 en 23 februari, de returns zijn voorzien op 8, 9, 15 en 16 maart. De finale wordt op 28 mei 2022 georganiseerd in de Gazprom Arena in het Russische Sint-Petersburg. De regel rond uitdoelpunten geldt niet meer. Bij een gelijke stand na 180 minuten volgen verlengingen, ongeacht het aantal gemaakte uit- en thuisgoals.

Blunderende Uefa

De Uefa heeft zich geëxcuseerd voor de blunders die de eerste loting van de 1/8ste finales rechtsongeldig maakten. Een topduel tussen PSG en Manchester United (beter gezegd: Lionel Messi tegen Cristiano Ronaldo) ging daardoor in rook op.

Het liep mis met de balletjes. Manchester United kwam uit tegen Villareal, maar die twee clubs zaten ook al samen in de groepsfase. Er moest dus een nieuw balletje getrokken worden, waarna Villareal aan Manchester City werd gekoppeld. Bij de volgende trekking knelde het schoentje. Het balletje van Manchester United leek niet in de bokaal te zitten toen de tegenstander van Atlético Madrid werd getrokken. Per vergissing was wel het balletje van Liverpool in de bokaal terechtgekomen.

Atlético kwam volgens die loting tegen Bayern München te staan en United tegen PSG. Maar meteen werden vragen gesteld bij de rechtsgeldigheid van de loting. Moet die niet opnieuw gedaan worden als blijkt dat er een fout gebeurd is? Na overleg is besloten om die volledig opnieuw te laten plaatsvinden. De Uefa spreekt van een ‘fout bij de software’ en excuseert zich.

Dit was de loting die dus niet meer zal plaatsvinden:

 • Benfica - Real Madrid
 • Villarreal - Manchester City
 • Atlético Madrid - Bayern
 • FC Salzburg - Liverpool
 • Inter - Ajax
 • Sporting - Juventus
 • PSG - Manchester United
 • Lille - Chelsea

Het moment waarop het misliep:

Europa League en Conference League

Er werd tussendoor ook nog geloot voor de barragerondes van de Europa League en de Conference League. Daarbij moeten de tweedes uit de groepsfases het opnemen tegen de derdes uit de groepsfases van respectievelijk de Champions League en de Europa League. Daar kwamen volgende wedstrijden uit de bus:

De Europa League:

Sevilla - Dinamo Zagreb

Atalanta - Olympiakos

RB Leipzig - Real Sociedad

FC Barcelona - Napoli

Zenit - Real Betis

Dortmund - Rangers

Sheriff - Braga

FC Porto - Lazio

De Conference League:

Marseille - Qarabag

PSV - Maccabi Tel-Aviv

Fenerbahçe - Slavia Praag

Midtjylland - PAOK

Leicester City - Randers FC

Celtic - Bodo/Glimt

Sparta Praag - Partizan Belgrado

Rapid Wien - Tottenham of Vitesse

De heenmatchen zijn voorzien op 17 februari, een week later gevolgd door de returns. AA Gent ging als groepswinnaar in de Conference League niet in de trommel en moet pas in de volgende ronde weer aan de slag.

Correctie (14/12/2021): Real Madrid heeft een zwaardere kluif aan Paris-Saint Germain dan aan Benfica. En niet omgekeerd, zoals in de oorspronkelijke tekst gesuggereerd werd.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden