Foto:  Fred Debrock

Ziekenhuisopnames blijven dalen

Het gemiddeld aantal nieuwe ziekenhuisopnames per dag blijft dalen in ons land, zo blijkt donderdag uit de nieuwste voorlopige cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano. Maar het aantal coronapatiënten in de afdelingen intensieve zorg blijft anderzijds wel nog steeds toenemen. Ook het aantal overlijdens zit nog in de lift.

Van 2 tot en met 8 december werden gemiddeld 285,6 coronapatiënten opgenomen in het ziekenhuis. Het gaat om een daling met 11 procent ten opzichte van de voorgaande week. In het cijferrapport van gisteren was het cijfer onder de 300 gedoken.

Het totale aantal coronapatiënten in het ziekenhuis is daarbij 6 procent gedaald tot 3.517. Maar op intensieve zorg is er nog steeds een stijging: +4 procent tot 825.

Het gemiddelde aantal bevestigde coronagevallen daalde van 29 november tot en met 5 december met 7 procent tegenover de voorgaande week tot 16.718 per dag. Daarbij bleek 16,9 procent van de testen positief, opnieuw een lichte toename.

Het aantal testen daalde daarbij 9 procent tot gemiddeld ruim 109.000 per dag. Het reproductiegetal zakt verder naar 0,92. Omdat het getal kleiner is dan 1, neemt de epidemie in kracht af. Het cijfer was in het cijferrapport van dinsdag al onder 1 gezakt.

Tot slot is er van 28 november tot en met 4 december sprake van gemiddeld 49,7 overlijdens per dag, een toename met 16 procent. De teller komt zo op 27.416 coronaoverlijdens in ons land.

76 procent van de Belgische bevolking is dubbel gevaccineerd of kreeg een prik van het Janssensvaccin. Op 7 december hadden al 2,253,943 mensen in België een boosterprik gekregen.

Voor meer cijfers kunt u terecht op het dashboard van Sciensano.

Bron: Belga, Sciensano

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig

In het nieuws
Niet te missen