Minister Vandenbroucke verliest even geduld in Kamer: ‘Godverdomme’

In de commissie Gezondheid en Gelijke Kansen is minister Frank Vandenbroucke (Vooruit) vandaag even uitgevlogen. In een lange discussie over de agenda van de zitting was er even een misverstand tussen commissievoorzitter Thierry Warmoes (PVDA-PTB) en de minister van Volksgezondheid, waardoor een zichtbaar geïrriteerde Vandenbroucke even zijn frustratie uitte.

Tijdens het debat in de commissie kwamen bijna 4.000 zorgverleners op straat uit protest tegen de verplichte vaccinatie. Enkele manifestanten probeerden om het kabinet van Vandenbroucke binnen te dringen, zonder succes.

Het federale kernkabinet is het vorige maand eens geraakt over een regeling voor de vaccinatieplicht in de zorg. Vanaf 1 januari krijgt het zorgpersoneel drie maanden de tijd om zich te laten vaccineren. Wie dat daarna nog weigert, wordt ontslagen en krijgt dan meteen een volledige werkloosheidsuitkering, of wordt geschorst zonder loon.U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig

In het nieuws
Niet te missen