Foto:  AP

Familie Gucci verbolgen over film

De familie van Aldo Gucci heeft in een statement haar onvrede geuit over hoe de ­Gucci’s in Ridley Scotts film House of Gucci worden weggezet als ‘misdadigers, onwetend en ongevoelig voor de wereld’.

Het misdaaddrama, met Lady Gaga en Adam Driver in de hoofdrollen, vertelt het verhaal van de gelijknamige familie achter het Italiaanse modehuis – met de moord op Maurizio Gucci, de kleinzoon van stichter Guccio Gucci, als orgelpunt.

De familie toonde zich in de aanloop naar de release al weinig opgezet met de prent – behalve ‘een diefstal van hun identiteit om winst te maken’ noemde een van de erfgenamen de ­acteurs Al Pacino en Jared Leto ook ‘te lelijk’ om de knappe modemakers die hun voorvaderen waren te vertolken.

In een nieuwe mededeling herhaalt de familie haar onvrede met de film, en dreigen ze met juridische stappen. ‘De leden van de familie Gucci behoudt zich het recht actie te ondernemen om de naam, imago en waardigheid van henzelf en hun naasten te beschermen’, luidt het.

De familie neemt ook aanstoot aan hoe Patrizia Reggiani ‘wordt neergezet als slachtoffer van een vrouwonvriendelijke bedrijfscultuur’.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden