Foto:  BELGAIMAGE

Vzw vecht coronapas als toegangsbewijs voor Europees Parlement aan

Leden van de vzw Notre Bon Droit, enkele Europese parlementsleden en personeelsleden van het Europees Parlement in Brussel, Luxemburg en Straatsburg, moeten voorlopig geen coronacertificaat meer voorleggen om de gebouwen te betreden. Dat heeft het Gerecht van het Hof van Justitie van de Europese Unie beslist.

Sinds begin september moeten alle externe bezoekers aan de gebouwen van het Europees Parlement een geldig coronacertificaat tonen. Die maatregel was opgelegd door het bureau van het halfrond en werd op 3 november veralgemeend.

Daarop trokken verschillende Europese parlementsleden en personeelsleden van het parlement, in samenwerking met de vzw Notre Bon Droit, naar het Europese Gerecht om de maatregel voorlopig te laten schorsen. Dat is nu gebeurd, maar enkel voor de indieners van het bezwaar, andere werknemers, parlementsleden of bezoekers moeten nog steeds een negatieve coronapas voorleggen.* Het Gerecht van Eerste Aanleg zetelt in Luxemburg en is een van de rechtsprekende instanties van het Hof van Justitie van de Europese Unie.

Notre Bon Droit is naar eigen zeggen een alliantie van gezondheidswerkers, wetenschappers, advocaten en Belgische burgers die geloven dat de reactie van de overheid op covid-19 misleidend is en niet gebaseerd op het beste beschikbare wetenschappelijke bewijs.

*Correctie op 9 november 2021: De maatregel is dus enkel geschorst voor de indieners van het bezwaar en niet voor iedereen, zoals eerst verkeerdelijk was gemeld door de vzw Notre Bon Droit.

Bron: BELGA

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden