Foto: via REUTERS

Op filmset neergeschoten regisseur ‘kapot’ van overlijden collega Hutchins

Joel Souza, de regisseur die vrijdag gewond raakte bij het schietincident op de filmset van ‘Rust’, is ‘kapot’ van het verlies van Halyna Hutchins. De 42-jarige cameravrouw overleed nadat acteur Alec Baldwin haar per ongeluk had neergeschoten met een geweer. Het onderzoek spitst zich ondertussen op twee personen toe.

‘Ik ben kapot van het verlies van mijn vriendin en collega Halyna. Ze was aardig, levendig, ongelooflijk getalenteerd, vocht voor elke centimeter en pushte me altijd om beter te worden’, laat Souza weten aan de website Deadline. Na een korte ziekenhuisopname mocht de regisseur weer naar huis. ‘Mijn gedachten zijn in deze zeer moeilijke tijd bij haar familie.’

Souza bedankt iedereen voor de steun die hij ontving. ‘Het zal me zeker helpen bij mijn herstel’, laat hij weten. Baldwin schreef vrijdagavond al op Twitter dat hij ‘in shock’ en ‘verdrietig’ was door de gebeurtenis.

In het geweer, dat diende als rekwisiet, zat één echte kogel. Verder bevatte het wapen losse flodders: daardoor komt er een knalgeluid uit het wapen, maar geen kogel. Zo’n wapen met losse flodders wordt vaker gebruikt bij filmopnames.

Het dodelijke ongeval dat niet kon gebeuren, gebeurde toch

Het onderzoek naar het dodelijke schot van de Amerikaanse acteur Alec Baldwin op de set van de film ‘Rust’ focust vooral op twee medewerkers, de filmwapensmid en de assistent-regisseur van de film. Die twee zouden het wapen waarmee het schot werd gelost, het laatst in handen hebben gehad, zo staat in een politierapport dat Amerikaanse media in handen kregen.

Het gaat om Hannah Gutierrez Reed, die het wapen had klaargemaakt, en om regieassistent Dave Halls, die bekendstaat als een doorgewinterde professional. Hij gaf het wapen aan Baldwin, die de 42-jarige cameravrouw Halyna Hutchins ermee doodschoot. Volgens Halls was het wapen ‘koud’, wat betekent dat er geen kogels in zaten. De wapensmid zou na het desbetreffende schot eerst de lege huls uit het wapen hebben gehaald, voordat ze het pistool aan de politie overhandigde.

Er is geen aanklacht tegen Baldwin ingediend. Hij wist niet dat er een echte kogel in het wapen zat. Na ondervraging door de politie werd de acteur vrijgelaten. De opnames van de film liggen voorlopig stil.

Bron: BELGA

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig

In het nieuws
Niet te missen