Alec Baldwin schiet per ongeluk crewlid dood tijdens opnames nieuwe film ‘Rust’

Op de set van Rust, een nieuwe westernfilm van Hollywoodacteur Alec Baldwin (63), is de cameraregisseur om het leven gekomen en de regisseur zwaargewond geraakt toen Baldwin een vuurwapen dat als rekwisiet diende, afvuurde. Dat bevestigt de lokale politie.

In een eerste verklaring meldde het Santa Fe County Sheriff’s Department in de Amerikaanse staat New Mexico dat donderdag een vrouw overleed bij het incident en een man gewond raakte. ‘Het lijkt erop dat tijdens de scène die gefilmd werd een vuurwapen als rekwisiet is gebruikt toen het werd afgevuurd. Speurders onderzoeken hoe en wat voor type projectiel werd afgeschoten.’ De politie werd rond 13.50 uur lokale tijd ter plaatse geroepen met de melding dat iemand was neergeschoten op de Bonanza Creek Ranch set.

Het vrouwelijke crewlid zou in haar buik geraakt zijn, schreef showbizzsite Deadline. Ze werd nog per helikopter naar het universitair ziekenhuis van New Mexico overgebracht, maar kon niet gered worden. Haar mannelijke collega, die in de schouder zou zijn getroffen, werd met een ambulance naar het Christus St. Vincent’s ziekenhuis vervoerd, waar hij op de dienst intensieve zorgen ligt. Volgens Deadline werd het wapen naar verluidt gehanteerd door een hoofdrolspeler.

Alec Baldwin schiet per ongeluk crewlid dood tijdens opnames nieuwe film ‘Rust’
Het dodelijk slachtoffer van het ongeval, ‘director of photography’ (cameraregisseur) Halyna Hutchins (42).  Foto:  AFP

Later bevestigde de politie dat Alec Baldwin het wapen afvuurde. Daarbij kwam ‘director of photography’ (cameraregisseur) Halyna Hutchins (42) om het leven. Regisseur Joel Souza (48) raakte gewond. Volgens de politie werd Baldwin ondervraagd maar nadien vrijgelaten. ‘Niemand is gearresteerd of aangeklaagd.’

‘Losse flodders’

Een woordvoerder van de productie verklaarde eerder dat er ‘een ongeluk was op de set in New Mexico van Rust waarbij een nepwapen met losse flodders verkeerdelijk afging’. Deadline wees erop dat het niet de eerste keer zou zijn dat wapens met losse flodders toch doden maken op filmsets: onder anderen de zoon van Bruce Lee overleed bij zo’n ongeval.

Alec Baldwin is coproducer van de western Rust en acteert erin naast onder anderen Travis Fimmel, Brady Noon, Frances Fisher en Jensen Ackles. Hij speelt de beruchte outlaw Harland Rust, wiens kleinzoon ter dood veroordeeld is voor een onopzettelijke moord. Baldwin postte eerder op de dag op Instagram een foto vanop de set, met nepbloed op zijn buik: ‘Terug naar in persoon op kantoor werken. Verdorie, het is vermoeiend.’ Die post is nu weggehaald.

Bron: Deadline, NBC

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig

In het nieuws
Niet te missen