Holle Bolle Gijs krijgt taalcursus na schunnige uitspraken

‘Oh wat lekker. Hè, fijn. Seks, seks. Ik heb zo’n honger.’ Die woorden ving een bezoeker van het Nederlandse pretpark Efteling op uit de mond van de bekende attractie Holle Bolle Gijs. Maar is dat werkelijk wat de sprekende vuilnisbak zegt?

De fervente Efteling-ganger twitterde over de opmerkelijke woordenschat van Gijs. Een woordvoerder van het park bevestigde vervolgens bij Omroep Brabant dat Gijs inderdaad ‘seks’ lijkt te zeggen. ‘Maar het is niet wat hij bedoelt’, aldus Steven van Gils. ‘Hij probeert ‘thanks’, ‘dankjewel’ in het Engels, te zeggen. Maar dat komt er niet helemaal lekker uit.’ Volgens de woordvoerder ‘hoor je ook een beetje wat je wil horen’, maar hij geeft wel toe dat het een beetje apart klinkt. ‘We gaan nog even met hem werken aan een taalcursus.’

In het Nederlandse pretpark Efteling kan je onder meer een bezoekje brengen aan Symbolica, een toverachtige sprookjesattractie waarbij je op audiëntie gaat bij koning Pardulfus. Onderweg kom je onder meer tovenaar Almar tegen. Maar die begroet de bezoekers op een wel heel eigenaardige wijze. Toen de Nederlandse Eftelingfan Eric Rovers het opmerkte, filmde hij het gebeuren. De beelden gingen in geen tijd viraal.

Bron: De Telegraaf

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig

In het nieuws
Niet te missen