Foto: Getty Images

Meer dan duizend covidpatiënten in het ziekenhuis

Het aantal dagelijkse hospitalisaties is met de helft gestegen ten opzichte van een week eerder. Er liggen weer meer dan duizend covidpatiënten in de Belgische ziekenhuizen. Dat blijkt vrijdag uit het online dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano.

De afgelopen zeven dagen werden dagelijks gemiddeld 93 covidpatiënten in het ziekenhuis opgenomen, de helft meer dan de week ervoor. Het aantal covidpatiënten in de Belgische ziekenhuizen is daardoor weer boven de duizend gestegen, tot 1.032. Dat is bijna een derde meer dan een week eerder. Het is van begin juni geleden dat het aantal covidpatiënten in de ziekenhuizen boven de duizend uitkwam. Op intensieve zorg liggen 230 patiënten, een vijfde meer dan een week eerder.

Tussen 12 en 18 oktober waren er in ons land ook elke dag gemiddeld ruim 3.600 besmettingen, bijna 60 procent meer dan een week eerder.

In diezelfde periode nam het aantal tests met ruim een tiende toe, tot 51.300 tests. De positiviteitsgraad bedraagt nu 7,1 procent (+1,8 procent). Het reproductiegetal steeg verder tot 1,34. Een cijfer boven 1 betekent dat de epidemie aan kracht wint.

Dagelijks overleden in diezelfde periode gemiddeld 13 coronapatiënten, bijna een vijfde meer dan de week ervoor.

Meer dan 8,6 miljoen Belgen zijn intussen volledig gevaccineerd, goed voor 75 procent van de totale bevolking.

Meer cijfers van Sciensano kunt u hier raadplegen.

Bron: Belga, Sciensano

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig

In het nieuws
Niet te missen