Foto: AFP

Na Tuur Dens pakt ook Lotte Kopecky zilver op WK baanwielrennen

Lotte Kopecky heeft donderdagavond de zilveren medaille veroverd tijdens de afvallingskoers, het slotnummer van de tweede dag van de wereldkampioenschappen baanwielrennen in het Franse Roubaix. Eerder op de avond is de 21-jarige Tuur Dens tweede geworden in de scratch, een wedstrijd van 60 ronden.

Belgisch wegkampioene Kopecky, die na het afscheid van Jolien D’hoore de ploegkoers liet schieten op dit WK om zich te focussen op drie individuele nummers, kwam donderdagavond voor het eerst in actie in Roubaix. Tijdens de afvallingsrace, voor het eerst op het programma van het WK baanwielrennen bij de vrouwen, gaf ze meteen een erg sterke indruk, waardoor ze geen moment in de problemen kwam.

Uiteindelijk mocht Kopecky voor de wereldtitel sprinten tegen Paternoster, maar de Italiaanse ging vanop de kop naar de wereldtitel, voor Kopecky. De Amerikaanse Jennifer Valente werd derde in de afvalling.

Vrijdag komt Kopecky opnieuw in actie op het WK baanwielrennen, dan in het omnium. Ook de afscheidnemende Kenny De Ketele verdedigt op de derde dag de Belgische kleuren, in de puntenkoers. Verder zijn er vrijdag ook finales in de kilometer en de individuele achtervolging bij de mannen en in de sprint bij de vrouwen.

Na Tuur Dens pakt ook Lotte Kopecky zilver op WK baanwielrennen
Tuur Dens moest enkel Donavan Grondin laten voorgaan. Foto: AFP

Tuur Dens reed in Roubaix zijn eerste elitewereldkampioenschap in de scratch, en liet zich daarin meteen opmerken met een aanval samen met een Oostenrijkse concurrent. Ver droeg die poging echter niet. In de finale kwam Dens echter weer in uitstekende positie voor de slotsprint, waarin hij enkel de Fransman Donavan Grondin voor zich moest dulden. De Brit Rhys Britton veroverde brons, Elia Viviani finishte pas als negende.

De 21-jarige Vlaams-Brabander Dens, die woensdag ook al in actie kwam in de kwalificaties van de ploegenachtervolging, stond de laatste twee Europese beloftekampioenschappen ook al op het podium met eremetaal in de scratch. In het Italiaanse Fiorenzuola pakte hij vorig jaar brons, in het Nederlandse Apeldoorn eerder dit jaar zilver.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig

In het nieuws
Niet te missen